TRANSFORMEM EL NOSTRE PATI 

 

Quan fa uns anys vam iniciar el nostre procés de transformació educativa, un dels reptes que ens vam plantejar va ser transformar l’espai del pati. Deixar de veure’l com un espai on simplement els infants surten a jugar per fer un descans a mig matí, i convertir-lo en un espai més, ple d’oportunitats d’aprenentatge.

Per aquest motiu vam decidir iniciar el nostre  “Projecte de Pati Escolar”. Volíem convertir una pista de ciment, en un espai viu, dinàmic i enriquidor on els nostres infants poguessin , jugar, gaudir, experimentar, descobrir, imaginar, somiar…

Vam iniciar el projecte amb un debat intern a l’escola on els infants van poder imaginar el pati que els agradaria tenir i a partir d’aquí i, amb l’ajuda d’una arquitecte paisatgista, vam elaborar el nostre projecte. El vam explicar als infants, a les famílies, al claustre i… vam començar a fer-lo realitat.

En el nostre pati hi podem trobar espais de relaxació, espais motrius, espais per experimentar, amb elements que aporten aquest grau de curiositat a l’infant que el conviden a explorar i investigar. Hem creat un espai viu en tots els sentits: que dóna vida i cabuda a l’instint natural de l’infant d’explorar i jugar i alhora que acosta als infants a l’aire lliure reconnectant-los amb la natura.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

L’estiu del 2018 vam iniciar les obres del pati i vam treure el ciment de la meitat de la pista.

 

A principis de març del 2019 vam fer una jornada de plantada d’arbres i famílies, mestres i infants ens vam trobar un dissabte per omplir de vida aquest espai. Vam construir un sorral i vam posar taules de pic-nic i bancs dotant l’espai de materials naturals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

ESCOLES + SOSTENIBLES

Ja fa uns anys que l’escola participa dins el programa “Escoles més sostenibles” de l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquest projecte volem treballar objectius tant importants com la cura i el respecte pel medi ambient, la necessitat de reciclar i reutilitzar en la mesura del possible allò que fem servir, l’alimentació responsable, la importància de l’ús de energies renovables….

L’escola a nivell global i cada curs a nivell particular assumeix unes responsabilitats relacionades amb la sostenibilitat a tots els nivells.

Des de l’escola s’han pres decisions com utilitzar gots i plats de plàstic reutilitzables a les festes que celebrem, tenir un menjador ecològic i de proximitat, posar papereres de reciclatge a tota l’escola, promoure esmorzars saludables i per això hem impulsat  els dies de la fruita (dimarts i dijous) on els infants han de dur una peça de fruita per a esmorzar, així com l’eliminació del paper d’alumini en favor de la carmanyola. 

A parts de projectes que engloben a tota l’escola, també treballem alguns projectes a cada curs, alguns són fixes i altres van canviant.

A la comunitat de mitjans, 1r s’encarrega del compostatge, a partir de matèria orgànica com fulles, branques, restes de menjar, elaboren el compost que a l’any següent els servirà per posar a la terra i fer el projecte de l’hort que es treballa a 2n. A 3r es fan càrrec de la creació i cura del jardí vertical. 

A la comunitat de grans, 4t treballa un projecte sobre la transformació d’un espai obert de l’escola. 5è enguany ha començat el projecte Sssplau! relacionat amb la contaminació acústica i que té per finalitat reduir el soroll de l’escola. 6è per la seva banda fa un projecte anomenat “Tinguem cura del planeta”, on s’aborden temes com l’estalvi energètic, la gestió responsable del paper, el reciclatge, les energies renovables, el comerç just, el consum responsable, el canvi climàtic, l’ economia circular, entre d’altres.

 

 

CONCERTS DE TARDOR I DE PRIMAVERA

La vessant artística és un altre aspecte que cuidem molt a la nostra escola. No només fem el taller de teatre o el de música i l’Atelier, si no que també fomentem activitats transversals que ajuden a gaudir i a estimar l’art i a desenvolupar la part creativa i emocional dels infants.

Cada any organitzem uns concerts de tardor i de primavera on participen tots els infants que volen. Durant una setmana aquests nens i nenes fan diverses actuacions que passen per la dansa, els monòlegs, la interpretació d’alguna peça musical amb diferents instruments…

CONCERTS DE TARDOR 2020

Aquest curs us oferim “Els concerts de Tardor Virtuals 2020”.  Hem aprofitat aquesta ocasió per fer un petit homenatge a Beethoven, en el 250 aniversari del seu naixement. Desitgem que pugueu gaudir d’aquestes actuacions que els nens i nenes voluntàriament,  han estat preparant amb molta il·lusió.  

COMUNITAT MITJANS. CT 2020 ASTEROIDES.

COMUNITAT MITJANS. CT 2020 BIG BANG.

COMUNITAT MITJANS. CT 2020 FORATS NEGRES I CONSTEL·LACIONS.

COMUNITAT MITJANS. CT 2020  GALÀXIES.

COMUNITAT MITJANS. CT 2020 PLANETES. 

COMUNITAT GRANS. CT 2020 S.

COMUNITAT GRANS. CT 2020 A.

COMUNITAT GRANS. CT 2020 M. 

COMUNITAT GRANS. CT 2020 N. 

COMUNITAT GRANS. CT 2020 J.

CONCERTS DE TARDOR 2019

Aquest curs, per tal de participar als Concerts de Tardor 2019, els participants voluntaris s’han presentat a La Muntanyeta’s Got Talent, per tal de fer un càsting de selecció per arribar a la gran final. La sort és que tots i totes ho feien tan bé  que hi va arribar tothom!!!!Esperem que gaudiu amb aquesta petita mostra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s