Funcionament

L’escola disposa de cuina pròpia i el menjar s’elabora en el mateix centre. El menjar que s’ofereix a l’escola és ecològic en un percentatge del 75/80%.  L’escola disposa de dos menjadors, un per la comunitat de petits i un altre la de mitjans i grans.

L’estona del menjador és un espai educatiu més dins de l’horari escolar, per això hem creat, juntament amb l’Ivan i la Sílvia (responsable de l’empresa IPP Valors i coordinadora de menjador), així com amb tots i totes els/les educadors/es de migdia i els nens i nenes de l’escola, un projecte engrescador i que segueix la línia pedagògica del centre.

Aquest projecte abarca dues parts, l’estona de menjar pròpiament i l’estona de lleure.

EL DINAR

Durant l’estona del menjar treballem amb els infants aspectes com l’autonomia, l’autogestió, la responsabilitat…

Els nens i nenes seuen en taules amb companys d’altres cursos. Cada taula té el seu responsable. Els infants es serveixen ells mateixos i decideixen la quantitat que volen (sempre sota uns mínims supervisats pels educadors). Utilitzem plats i gots de vidre, així com estovalles. Les nenes i els nens, paren taula per torns.

nens servint 2

També fem veure als nens i nenes que són molt  importants els hàbits de neteja, per això cada infant té el seu estoig amb el raspall de dents i la pasta de dents per després de dinar.

rentar dents

El nostre projecte dóna molta importància a treballar amb els infants la necessitat de portar una dieta sana i equilibrada. En els nostres menús, revisats sempre per les nutricionistes de l’empresa,  ho tenim molt en compte, per això introduïm molta varietat d’aliments:

  • Treballem per aconseguir un ús integral de productes naturals, frescos i ecològics de proximitat.
  • Introduïm aliments integrals complerts sense cap tipus de tractament.
  • Tenim un control directe sobre la procedència de tots els productes i evitem intermediaris que carreguen marges, pressionen al petit productor i no aporten valor.
  • Fem una elaboració artesana, diària i tradicional del dinar, sense precuinats ni productes industrials.
  • Introduïm dos dies al mes la proteïna vegetal com a segon plat.
  • Introduïm nous aliments i plats d’arreu a través de petits “tastets” mensuals.

El temps de migdia

El temps de migdia és un espai educatiu més. Per aicò donem molta importància a la feina que fan els educadors i educadores en aquest espai. Comptem amb una coordinadora de menjador i 9 educadors/ores.  La feina d’aquests educadors es basa en:

  1. El respecte, que ha de ser mutu, entre educador i infant.
  2. La qualitat.
  3. La sensibilitat.
  4. L’entusiasme.
  5. l’autoritat i coherència.
  6. La reciprocitat.
  7. El tracte acurat.

Durant l’espai de migdia, els educadors i educadores són els que organitzen les diferents activitats.

En aquesta franja horària, els nens i nenes també poden gaudir de diferents ambients, que van canviat al llarg del curs. Enguany alguns d’aqeusts ambients són: Ioga, Contes i titelles, Ombres i Llums, Zumba, Papiroflèxia i Construccions gegants pels més petits.

twister

ioga

activitats d'ombres

A part d’aquests espais, també tenen dies de joc lliure al pati.

Un cop al mes, tenim la visita de la Leo, una noia que a partir de contes i actuacions ens explica curiositats i moltes coses interessants de diferents països del món que ha visitat i dels quals després en fem jornades gastronòmiques.

viatgera

També tenim dues educadores  que fan les activitats en anglès, una amb els nens i nenes d’infantil i una altra amb els de primària.