Com a escola verda que cuida de  la cura i sostenibilitat del nostre planeta i  la conscienciació i activisme dels nostre alumnat  per assolir i practicar hàbits saludables i responsables amb el medi,  (com ja sabeu pertanyem a la xarxa d’escoles verdes de Barcelona E+S), ens vam plantejar un nou projecte, per què no? Formar part de la xarxa blava europea.

Com és habitual un dels projectes del curs de 3r de primària és el Congrés de Ciència, al qual  participem. Fa dos cursos que els nostres alumnes estan molt interessats a cuidar i preservar el medi aquàtic, en especial el medi marí.

Ens vam assabentar que des de  ProBleu , un projecte finançat per la Comissió Europea (CE) dins del Programa Marc Horizon Europa, es treballa per la restauració dels mars i oceans promovent-ne l’educació entre els infants i els joves. 

Vam veure que oferien una convocatòria d’ajudes econòmiques per a finançar les escoles que presentessin projectes d’alfabetització sobre el medi aquàtic. 

Així doncs, ho vam compartir amb l’alumnat de 3r i com a peixos a l’aigua, ens hi vam llençar de ple.

Quina ha estat la nostra il·lusió quan entre el total d’escoles presentades de tota Europa, ens han escollit a nosaltres i ens han finançat el projecte amb 5000€, amb els que podrem dur a terme futures investigacions i accions plantejades en aquest mateix projecte.

Deixa un comentari