Enguany hem iniciat el PROJECTE DE LA GUATLLA, un projecte que duem a terme conjuntament amb l’AMPA de l’escola. Ens hem proposat construir el nostre gegant. Un gegant que representi a l’escola i que puguem treure a ballar i a passejar a les festes de l’escola i del barri.

Hem triat una guatlla, ja que estem al barri de La Font de la Guatlla.

El projecte el vam començar amb un concurs per triar el disseny de la nostra guatlla. Els nens i nenes de l’escola van fer un dibuix de com s’imaginaven que podia ser la nostra guatlla. Entre tots els dibuixos que vam rebre en vam triar tres de cada classe i amb tots els triats vam fer una votació i en va sortir el guanyador.

A continuació, un grup de pares i mares es van ajuntar per fer l’estructura interna del nostre gegant.

Quan aquesta va estar feta, va començar al segona fase, la del modelatge, on ja van participar tots els alumnes de l’escola. Es tractava d’anar-la cobrint tota de fang i anar-li donant la forma definitiva.

Aquí podeu veure el vídeo de la fase de modelatge:

Un cop acabada la fase de modelatge, vam començar la fase d’elaboració del motllo. Per fer aquesta part, vam necessitar sacs de guix. El guix, barrejat amb l’aigua ens va servir per elaborar la pasta amb la que vam cobrir  tota la guatlla .

Per fer aquesta fase els nens i nenes van haver de venir ben protegits i amb roba vella, ja que és un material que embruta molt i costa molt de netejar.

Aquí us deixem algunes fotos de com vam fer la fase de modelatge:

I així és com ha quedat la nostra guatlla després de la fase de modelatge:

img_1088

Després de deixar que s’assequés durant 15 dies ha vingut la fase més delicada i perillosa: el desemmotllament de la guatlla.

Ha sigut una operació complicada, ja que havíem d’evitar que el motlle es trenqués. Hem tornat a demanar ajuda a les famílies, ja que els motlles pesen molt i necessitàvem a molta gent per subjectar-los.

Un cop vam tenir els motllos, va tocar començar a fer capes de paper a les dues meitats del motllo per aconseguir prou gruix per tenir la nostra guatlla definitiva.

Un cop van fer totes les capes de paper i la guatlla va tenir el gruix adequat, vam deixar que s’assequés una mica i vam passar a desemmotllar-la. Va ser un moment molt emocionant.

Aquí el teniu:

Un cop vam tenir les dues meitats desemmotllades vam passar a unir-les entre elles:

A continuació hem cobert la guatlla amb una capa de cola de conill i l’hem polit per a que quedi ben llisa.

 

Ara ja només ens queda donar-li color!!!!!!